Ost och choklad är en klockren smakkombination för den som vet hur man matchar de båda delikatesserna ( vi vet ). Du är inbjuden att upptäcka en helt ny värld av smaker i det perfekta mötet mellan unika kvalitetsostar och läcker choklad.

•Prova kvalitetsostar och choklad i perfekt kombination.
•Upptäck din nya dessertfavorit.
•Introduceras till smakerna av en välmeriterad chokladmakare.

Lite ost fakta,

En studie gjord vid University of Michigan visar att ost faktiskt är lika beroendeframkallande som för ex choklad, skriver Elite Daily.

Anledningen är dels att osten är processad. Processad mat är generellt mer beroendeframkallande än obehandlad mat som till exempel råris och skaldjur – speciellt om den likt ost har ett högt fettinnehåll.

Men den främsta anledningen till att ost är så svårt att motstå är att det innehåller kasein. Kasein är ett mjölkprotein som när det bryts ner i kroppen frigör morfinliknande ämnen som kallas kasomorfiner, skriver National Geographic.

Kasomorfinerna i sin tur får kroppen att utsöndra må bra-hormonet dopamin, vilket får oss att vilja ha mer ost.

Det är alltså inte bara den goda smaken som gör ost så otroligt oemotståndligt! Tänk er då ost och choklad!

Om upplevelsen:

De flesta älskar både ost och choklad men det är få som vet hur fantastiskt de smakar tillsammans. Förbered smaklökarna för ett litet äventyr för oavsett vilken smak du favoriserar så kan vi lova att ingen lämnas oberörd efter mötet med dessa fina ost- och chokladtapas. Smakresan leds av en välmeriterad chokladmakare som med sitt kunnande kommer att bjuda på det allra bästa av sina favoriter.

-kanske hittar du en ny favoritdessert – ost- och chokladtapas!

Tid: 1 timme 30 minuter

Endast för slutna grupper!

Pris: Vänligen kontakta oss för prisoffert